perjantai 5. syyskuuta 2014

Negatiivisesti yrittäjyyteen suhtautuvat ihmiset Eivät viimeaikaisten tutkimusten mukaan halua yrittäjiksi


Helsingin sanomat kirjoitti 4.9.2014 nuoresta yrittäjästä, Jenni Parpalasta (Jenni Parpala uskalsi yrittäjäksi äidin konkurssin jälkeen - Helsingin ...) joka uskalsi koettaa siipiään yritysmaailmassa, vaikka hänen yrittäjänidentiteettiään olikin sivallettu lapsuudessa: "Eräs ihminen sanoi minulle, kun olin pieni, että sinusta ei tule koskaan yrittäjää. --", Parpala kertoo. Parpalan vastoinkäymiset eivät loppuneet lapsuuteen, vaan kulminoituivat 17-vuoden iässä tilanteeseen, jota hän itse muistelee kertoen "En tiennyt yhtään, mitä tekisin. Olin hyvää vauhtia syrjäytymässä. Menin kauppaan ennen yhdeksää illalla". Tästä kaikesta huolimatta Parpalalla on 22-vuotiaana oma yritys ja yrityksellä laajentamisaikeita. Hyvä Jenni, Go Go!

Oma mielenkiintoni artikkelissa kohdistui erityisesti Elinkeinoelämän keskusliitossa yrittäjyysasiantuntijana työskentelevän Jari Huovisen lausuntoon yrittäjäksi ryhtymisestä:

"Tutkimusten mukaan sellaiset ihmiset, jotka suhtautuvat negatiivisesti yrittäjyyteen, eivät kuitenkaan missään olosuhteissa ryhdy yrittäjiksi"

Selittävänä tekijänä sekä negatiivisen suhtautumisen, että yrittäjäksimissäänolosuhteissaryhtymättömyyden yhteydessä toimii omien tutkimustemme perusteella se, että nämä ihmiset eivät kerta kaikkiaan halua olla yrittäjiä.

2 kommenttia:

  1. Yllättävää. Itse suhtaudun positiivisesti yrittäjyyteen vakken ihan vielä olekaan yrittäjä. Ai niin olenhan. Seuraavaksi olisi tulevan yritystoiminnan kannalta tärkeää, että Jari Huovinen selvittäisi käyttävätkö varakkaat enemmän rahaa kuin köyhät ja maksetaanko samasta tuotteesta mieluummin korkea kuin halpa hinta. Ihan ilmainen vinkki.

    VastaaPoista
  2. Hei Nonna, mukavaa että otat osaa sivistyksen rattaita pyörittävään tieteelliseen diskurssiin! Esität mielenkiintoisia kysymyksiä, ja voin ilolla vastata, että vaikka varakkaiden rahankäytöstä on liian aikaista sanoa mitää yksiselitteistä, he vastajulkaistujen meta-analyysien perusteella ansaitsevat tilastollisesti merkittävästi enemmän rahaa kuin köyhät!

    VastaaPoista