keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Onnellisen avioliiton ja tyytyväisyyden välillä mahdollisesti yhteys

Viikon mielenkiintoisin tiedeuutinen löytyy Helsingin sanomien Elämä osiosta, jossa viitataan alun perin Journal of marriage and family-lehdessä julkaistuun tutkimukseen avioliitosta ja onnellisuudesta (http://www.hs.fi/elama/Tutkimus+Kun+vaimo+on+onnellinen+on+mieskin+tyytyväisempi/a1410924337947 17.09.2014). Professori Deborah Carrin tekemä tutkimus osoittaa, että jos vaimo on tyytyväinen avioliittoonsa, hänen miehensä on tyytyväisempi elämäänsä. Carr itse selittää havaintoa sillä, että tyytyväiset vaimot tekevät enemmän pieniä palveluksia miehilleen, jolloin miesten elämänlaatu paranee.

Aikaisemmat Journal of marriage and family-lehdessä julkaistut tutkimukset jotka tiedemaailma muistaa paljastivat että elämä on laiffii ja jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

1 kommentti:

  1. Kehoittaisin suhtautumaan tutkimustulokseen varauksella. Kokemukseni mukaan moni mies ei tiedä lainkaan, mitä oikeasti haluaa ja voi luulla että on tossun alla, mutta kuitenkin loppupeleissä vaimot tietävät lähes kaikkia asiat paremmin. Onnellisen avioliiton ja osaansa tyytymisen välillä ja sitä myöten tyytyväisyyden välillä näin luonnollisesti onkin yhteys, mutta vähän kiertotietä.

    VastaaPoista