perjantai 22. elokuuta 2014

Ruokakulttuurin professori uskoo kastikkeen suosion liittyvän chiliin!

Helsingin sanomat kuvasivat sriracha-kastikkeen maailmanvalloitusta 15.8.2014 uutisessa Uusi ketsuppi – näin sriracha-kastike valloitti maailman  . Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä uskoo kastikkeen suosion liittyvän chiliin.

"Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä uskoo kastikkeen suosion liittyvän chiliin. Hän oli törmännyt kastikkeeseen ensin Yhdysvalloissa, sitten Ruotsissa ja nyt myöhemmin Suomessa.

"Tulista ruokaa on jo jonkin aikaa pidetty hyvänmakuisena ruokana. Voi miettiä, olisiko srirachasta tulevaisuuden ketsupiksi", Mäkelä sanoo."

Myös oma ruokakulttuuritieteen tuntemukseen perustuva näkemykseni on, että kastikkeen suosio, ja varsinkin omaleimainen maku, liittyvät juuri chiliin. Näkisin kuitenkin, että kastikkeen toisen keskeisen ainesosan, valkosipulin, osuutta suosioon olisi syytä tutkia enemmän ennenkuin voimme vetää mitään pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Tutkimuksessa tulee hyvän tieteellisen käytönnän mukaisesti luonnollisestikin eliminoida muiden taustamuuttujien eli ainesosien kuten, suolan, etikan ja sokerin vaikutukset suosioon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti