keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Asiantuntijat vaativat mm. lisää lihavuusleikkauksia

Vihdoinkin tiedeuutinen todella tärkeästä aiheesta! Helsingin sanomien terveysosio uutisoi 14.10.2014 (Asiantuntijat: Suomessa ei tehdä tarpeeksi lihavuusleikkauksia ...) siitä vakavasta kansanterveydellisestä epäkohdasta, että lihavuusleikkauksia ei Suomessa tehdä läheskään niin paljon kuin olisi suotavaa.

Lihavuusleikkauksia ei tehdä Suomessa lähellekään niin paljon, kuin alan ammattilaiset toivoisivat. Leikkausten pitäisi yleistyä vauhdilla, mutta ennakkoasenteet istuvat tiukassa.

Tilanteen laidasta ovat yhtä mieltä asiantuntijat; Hyksin Peijaksen sairaalan osastonylilääkäri, dosentti Marja Leivonen sekä Terveystalon vatsaelinkirurgian dosentti Timo Heikkinen.

Olen ehdottoman samaa dosenttikolleegoideni kanssa siitä, ettei lihavuusleikkauksia tehdä Suomessa tarpeeksi, mutta uutinen kirvoitti mieleni miettimään muitakin huutavia puutteita yhteiskunnassamme. Joista huolestuttavimmat ovat ruotsinopettajaliiton asiantuntijalausunto siitä, ettei Suomessa opeteta läheskään riittävästi ruotsia, sekä oma huoleni siitä että blogiani ei lue läheskään niin moni ihminen kuin sitä voisi lukea!